Navodari belediye başkanı Florin Chelaru , Eski Başkan Matei Nicolae, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte Odamızı ziyaret ettiler. Heyeti Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir , Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz , Ve Kadın Girişimciler Kurulumuz karşıladılar. Karşılıklı görüşmelerin gerçekleştiği organizasyonda açılış konuşmasını Oda Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım yaptı. Konuşmasında “Öncelikle kardeş şehir Navodari heyetini odamızda ve Zeytinin başkenti Gemlik’te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirmek isterim. Odamız 1897 yılında kurulmuş 2000 üyesi ile ülkemizin en eski odalarından biri konumdadır. Burada yapacağımız istişarelerle birlikte karşılıklı ekonomik ilişkileri güçlendireceğimizi umar hepinize saygılar sunarım “ dedi.

Oda başkanımız Ağdemir Gemlik ekonomisi ve Romanya ile ekonomik ilişkilerimiz hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yaptığı konuşmasında ;

“Sizleri, odamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Gemlik konumu itibariyle, 12.yüzyıldan beri hep bir ticaret merkezi olmuştur. Gemlik, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Odamız 1897 yılında kurulmuş olup, 124 yıllık geçmişi ile ülkemizin en eski ve en köklü odaları arasında yer almaktadır. Odamız, Türkiye’de ilk  akredite olan odalar arasındadır. Bursa’da TSE İSO 9001 belgesi alan ilk Kamu kurumudur. Teknolojik alt yapısı, deneyimli personeli, interaktif bir çok Uygulaması ile ilkleri başaran odamız , üyelerine kesintisiz beş yıldızlı hizmet sunmaya devam etmektedir.

Gemlik ;  ulusal ve uluslararası bir çok şirketin yer aldığı , Türkiye’nin İlk 500’e giren belli başlı sanayi tesislerinin bulunduğu , limanları, avrupa deniz yollarına yakınlığı,sanayisi,serbest bölgesi,zeytini ile büyük bir değerdir. Özellikle ilçemizde kurulacak olan yerli otomobil fabrikası ile (TOGG) Gemlik gücüne güç katacaktır. Bu noktada , bir çok yan sanayi ve tesisi de Gemlik’te kurulacaktır. Navodari kardeş şehir ilişkilerimiz 1999 yılından bu yana devam etmektedir. Bu süregelen ilişkimizin ekonomiye yansımaları ne yazık ki gerçekleşmedi. Gemlik üzerinden Romanya ile de ticari faaliyetlerimiz aktif olarak devam etmektedir. Özellikle seramik, mermer ve taş sanayi, makina ve kimyevi mamuller sektörlerinde ihracatımız bulunmaktadır. Odamız aracılığıyla 2020 yılı itibariyle yapılan ihracatta toplam işlem hacmi 10 milyon  650 bin dolar, 2021 yılı ilk 8 ayı itibariyle toplam işlem hacmi ise 4 milyon dolardır. Odamız aracılığıyla 2020 yılı onaylanan belge sayısı 640, 2021 yılında ise 420 dir.

Odamız kanalıyla yapılan ihracatlarda , Romanya ilk 5 ülke içerisindedir. Bursa’nın  romanya ya  2020 yılı ihracatı 583,4 milyon dolar, ithalatı ise 108.1 milyon  dolardır. Bundan sonraki süreçte Romanya ile sıkı dış ilişkiler kurmamız büyük temennimizdir. Bizler üzerimizi düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız. “ dedi.

Son olarak söz alan Navodari beleye başkanı Florin Chelaru karşılıklı ekonomik işbirliklerinde bahsederek “ Öncelikle bizleri burada ağırlamanızdan çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Bende şehrimden kısaca bahsetmek isterim. Türklerle ve Türk çalışanlarla çalışmayı bizler çok seviyoruz. Özellikle inşaat sektöründe bir çok Türk şirketi iş yapmaktayız. An itibari ile devam eden rafineri projesinde 500 Türk çalışmaktadır. Bundna sonra da ticariilişkilerimizin artarak devam etmesi temennimizdir “dedi

Ardından Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir ve Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım ziyaret anısında Florin Chelaru’ya Gemlik temalı tablo ve tabak hediye edildi.