Skip to main content
search

Dünyanın En Kaliteli Zeytini “Gemlik Zeytini”

El emeği, göz nuru Gemlik Zeytini. Soframıza gelene kadar bitmek tükenmek bilmeyen bir emek harcanır yetiştirilmesinde. İşte Gemlik Zeytini’ni Dünyanın En Kaliteli Zeytini yapan da bu emeğin karşılığıdır. Gemlik Zeytini sofranıza gelene kadar bir çok aşamadan geçer. Kış döneminde kar ve yağmurlarla kabaran nemli toprak ilkbaharda bellenerek veya motorla sürülerek karıştırılır, budama ile fazla ve lüzumsuz dalları kesilen zeytin ağacı yeni mahsulüne hazır hale getirilir.

Haziran ayının ilk yarısında zeytin çiçek açar. Temmuz ayı içinde sap dibi mücadelesi yapılarak zeytinin ağaçta daha sağlam asılı kalması sağlanır. Temmuz ve ağustos aylarında zeytinin sulama işlemi gerçekleştirilir. Sulama işleminde genellikle damlama yöntemi kullanılır. Eylül ayının ikinci yarısı zeytinin yağlanması başlar.

Bundan sonra hasat mevsimi beklenir. Zeytin en çetin ve soğukların başladığı kasım, aralık ve ocak aylarında sepete tek tek elle toplanmak suretiyle hasat edilir ve olgunlaşmamış yeşil zeytinler olgunlaşmış siyah zeytinden ayrılır. Kaliteli siyah zeytin kendi arasında kalibresine göre boylanarak ayrı ayrı salamura havuzlarında olgunlaşmaya bırakılır.

Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan su ve tuz ile havuzlarda bekletilerek fermente edilir ve en doğal hali ile sofranıza gelir.

Neden Zeytin?

Zeytinden elde edilen zeytinyağının içeriğinde olein, E vitamini, hidrokarbonlar, linolik, palmitrik ve steraik asitler bulunmaktadır. Zeytin bol kalori içermesinin yanında tüm bu faydaları sadece yağında değil kendi bünyesinde de bulundurmaktadır. Zeytin taneleri oldukça besleyicidir. Yaprak ve kabukları şekeri ve yüksek tansiyonu düşürür, bağırsaktaki solucanları düşürür. Yağı ise sarılıkta çok faydalıdır, karaciğeri çalıştırır, safrayı artırır, karaciğer ağrılarını keser. Unutulmamalıdır ki yağlar midede değil, bağırsaklarda sindirilmektedir. Ayrıca zeytinyağı kolesterolün damar tıkanıklığına yol açan LDL bileşenini azaltırken iyi kolesterol dediğimiz HDL’yi ise hiç etkilemez. İçinde %80 oranında bulunan oleik asit, meme veren kadınlarda bebeğin sinir dokularının gelişiminin sağlanması açısından çok faydalıdır. Kızartmalarda kullanılabilecek en sağlıklı yağdır zeytinyağı. Zeytin gastrid ve ülserlere karşı koruyucu bir rol oynar ayrıca kabızlığa iyi gelir. Zeytin ve zeytinyağının içerdiği E vitamini dokuların yaşlanmasını önler ve yaşlanmanın beyin fonksiyonları üzerindeki kötü etkilerini azaltır. Doğal bir besindir. Doyurucudur, lezzetlidir, geleneksel bir katıktır. Besleyicidir, içerdiği protein, vitamin ve antioksidanlar zeytinin birçok derde ilaç olduğunu kanıtlar. Dünyanın tartışılmaz en sağlıklı yağının hammaddesidir. Bereketlidir. Yağıyla, ışığıyla, sabunuyla, prinasıyla ilk çağlardan beri insanlığın hizmetindedir .Bir kültür ve yaşam biçimidir.

Neden Gemlik Zeytini?

  • Gemlik Zeytini, bölgesine özgü ve dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bir yapıya ve lezzete sahiptir.
  • Coğrafi yapısı, iklimi, yetiştirme şekli ve daha bir çok etkenle kendine özgü karakteristik özellikleri ve ayrı bir rayihası vardır. Bu özeliğini Coğrafi Tescil İşareti alarak kanıtlamıştır.
  • Dünyanın en kaliteli zeytinidir.
  • Tipi, çeşidi, taklidi değil; aslıdır.
  • Ülkemizde yetişen onlarca çeşit zeytinin en ünlüsüdür.
  • Doğal siyahtır, dalında kararır ve tamamen siyah olmadıkça hasadı yapılmaz.
  • Hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanılmadan, doğal haliyle sofranıza gelir.
  • Yıl boyunca bitmek tükenmek bilmeyen bir emek ve itina ile yetiştirilir. Elle tek tek toplanır.
  • Çekirdeği küçüktür, kabuğu incedir, etlidir.
  • Son derece lezzetli ve dayanıklıdır.
  • Sadece tuz ve su ile salamura edilip, fermante edilir.
  • Ambalajında aylarca bozulmadan kalabilir. Raf ömrü uzundur.
  • Gemlik’te zeytin üretimi yapan ve pazarlayan firmaların tamamı gıda kodeksine uygun üretim yapmaktadır.
Play Video

Gemlik Zeytini Tanıtım Filmi