Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’e Oda meclisimizi ziyaret etti.  Ziyaret sırasında Oda Başkanımız Paşa Ağdemir Sayın İnce’ye Odamız ve Gemlik ekonomisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ağdemir yaptığı konuşmada ;

” SAYIN GENEL BAŞKANIM, DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİM HEPİNİZ İLÇEMİZE HOŞGELDİNİZ.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

ODAMIZ 1897 YILINDA KURULMUŞ, 124 YILLIK GEÇMİŞİ İLE ÜLKEMİZİN EN ESKİ VE EN KÖKLÜ ODALARI ARASINDA YER ALMAKTADIR. 1800 ÜYEMİZ VE 11 MESLEK KOMİTEMİZ BULUNMAKTADIR. SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ KURULUŞLARINI TEMSİL EDEN MECLİSİMİZ 25 KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR.

GEMLİK , 10 MİLYAR DOLAR İHRACAT HACMİ İLE  ULUSAL VE ULUSLARARASI BİR ÇOK ŞİRKETİN YER ALDIĞI , 140 ADET SANAYİ TESİSİNİN BULUNDUĞU Kİ , (BUNLARIN İÇİNDE TÜRKİYE’NİN İLK 500’ÜNE GİREN FİRMALAR YER ALMAKTADIR), 2 MİLYAR DOLAR İŞLEM HACMİNE SAHİP SERBEST BÖLGESİ, LİMANLARI, DÜNYACA ÜNLÜ GEMLİK ZEYTİNİ , TURİZMİ VE TARİH BOYU SÜRE GELEN STRATEJİK KONUMU İLE , BURSA’NIN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI , TİCARETİN VE SANAYİNİN MERKEZİ OLAN GÜÇLÜ, DİNAMİK BİR KENTTİR.

ÖZELLİKLE YERLİ OTOMOBİL FABRİKAMIZ TOGG’UN DA ARAMIZA KATILMASI VE YENİ TEKNOLOJİK YAN SANAYİ GELİŞMELERİNİ DE DİKKATE ALDIĞIMIZDA , GEMLİK’İN ÖNÜNDEKİ GELİŞİM POTANSİYELİ OLDUKÇA YÜKSEK SEVİYELERE ULAŞACAKTIR.

AĞIRLIKLI OLARAK ALMANYA, FRANSA ,İSPANYA ,ROMANYA ,İSRAİL’E OTOMOTİV, DEMİR ÇELİK, SERAMİK,PORSELEN,MERMER,TEKSTİL SEKTÖRLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE İHRACAT YAPIYORUZ.

GEMLİK’İN ÜLKE EKONOMİMİZE SAYISIZ KATKILAR SUNDUĞU BİR ÇOK ÜRETİM ÇEŞİDİ VARDIR. BUNALR ÖZETLE;

• DEMİR ÇELİK ÜRÜNLERİ
  • ALAŞIMLI RULO SACLAR
  • SU – GAZ DİĞER SANAYİ BORULARI
  • BASINÇLI KAPLAR