Skip to main content
search

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy Odamızı ziyaret etti.
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu, Meclis Başkanımız Mehmet Anar, Odamız Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyelerinin birlikte karşıladığı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy’a Ak Parti Bursa Milletvekilimiz Zafer Işık, İlçe Kaymakamız Hasan Göç eşlik ettiler.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu, “Ziyaret için teşekkür ederek, göreve geldikleri günden itibaren bir dizi çalışma ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, bunların başında eğitim ve eğitim çalışmaları önemli bir yer teşkil ediyor. Klasik oda faaliyetlerinin dışınan çıkarak özellikle Togg fabrikasının kurulmasının ardından sanayi alanında yaşanan yetişmiş eleman sıkıntısının daha da belirginleşti. Bunun için Ankara ziyaretinde de belirttiğimiz gibi bizler oda olarak eğitim alanında yapılacak, sanayicimize destek olacak olan tüm projelere destek vermeye hazırız. Odamiz içinde bir ARGE merkezi kurulması için çalışma başlattıkları ve Arge Sorumlusu olarak Fatih Becerikli’yi görevlendirdiklerini” söyledi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy’da, Ankara’da bakanlıkta ağırladığı Odamız heyetine teşekkür ederek, “Bursa bakanlığımıza önemli katkılar sunan bir bölgemiz. Bu destekte tüm işbirliği yapılan kurumların desteğini hissediyoruz. Okul öncesi eğitimdeki oran % 66’dan % 97’lere çıkmış durumda. Teknofest projelerimiz için Bursa’dan rekor başvurular var. Çıraklık eğitim olarak bilinen mesleki eğitim merkezlerimizde ki öğrenci sayımız 1 milyonu aştı. Köy yaşam merkezlerimizde 2 bin sayısını geçtik. Bu çalışmalarda bizlere destek olan Milletvekilimiz Zafer Işık’a teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekilimiz Zafer Işık’da, eğitim alanında Gemlik’de yapılan ve yapılmakta olan çalışmalara değinerek, Bursa’mıza ve ilçemize hizmet için çalışıyoruz. Vesile olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Önümüzdeki süreçte zeytinin başkenti olan ilçemize Zeytin Teknolojileri meslek lisesi kazandıracağız. Eğitim alanında ilerleyen günlerde başkaca da çalışmalarımızı müjdeleyeceğiz” dedi