Bursa Milletvekilimiz Zafer Işık odamızı ziyaret etti. Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir ve Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım ile görüşen Işık, Odamızın haftalık yönetim kurulu toplantısına da katılarak bilgilendirmede bulundu. Yönetim Kurulu Toplantısında Başkan Ağdemir, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekillerimiz Semih Aşkın, Abdullah Kavlak, Sayman Üye Şefik Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Alaattin Akcan, Fatih Buluk , Hasan Hamaloğlu VE Genel Sekreter Vekilimiz Emre Gemicioğlu yer aldı.
Başkan Ağdemir, Gemlik’e kazandırılan Adliye Binası, Devlet Hastanesi, Liman başkanlığı ve Emniyet müdürlüğü çalışmalarında elinden gelen tüm gayreti sarfeden Işık’a teşekkür ederek, mutat toplantılar yapan GTSO Meslek komitelerinin öncelikle ilçemizde bir organize sanayi bölgesinin kurulması, ilçemize ve bölgemize kazandırılan yatırımlar göze alındığında yatırımların ve limanlarımızın çalışma hacimlerinin arttırılması bakımından 18 uygulamaları, tır garajı, depolama alanlarının durumu, yerli otomobil fabrikasının bölgeye kazandırdığı hareketlilik sonucu sosyal yatırımların arttırılması ve desteklenmesi, Serbest Bölgenin ilçemize katkılarının arttırılması, dörtyol trafiğinin açılması, açıkta satılan gıda ürünleri ile merdiven altı üretim ilgili gerekli denetimlerin arttırlması, kentsel dönüşüm süreçleri, kuzey imar planları ve otoyol kamulaştırma süreçleri ile alakalı isteklerini iletti. Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’da Şükrüye köyü barajı ile alakalı sorular yöneltti.
Bursa Milletvekili Zafer Işık’da çalışmalarında kendilerine destek olan ve zamanında kendisinin de bir üyesi olduğu oda başkan ve yöneticilerine teşekkür ederek, milletvekili seçildiği günden bu tarafa Gemlik’in ve Bursa’nın yanı sıra Mudanya Orhangazi ve İznik için de özel bir mücadele verdiğini bu noktada çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Işık, 2021 yılı içinde Balıkpazarı Caminin komple restorasyona alınacağını, Kurtul ve Çukurbahçe’ye yeni bir kavşak düzenlemesi yapılacağını, bununla birlikte Yerli otomobil fabrikasının önünden geçen derenin ıslah edileceğini, giriş yoluna da kavşaklı bir düzenleme yapılacağını ifade etti.
Zafer Işık, Gemlik’in 50 yıllık su sorununu çözecek Büyük Kumla barajının bitme aşamasında olduğunu, Karacaali Rıhtım projesinin tamamlandığını 2021 yılında temelinin atılacağını, Bursa’ya gelecek olan hızlı tren projenin Gemlik ayağınında çalışmalara dahil edildiğini, ancak bu konuda belediyenin de bu güzergahta imarla ilgili planlamaları bir an önce bitirmesi gerektiğini söyledi.
Milletvekili Işık, Gemlik’e bir fen lisesi ve mesleki anlamda teknik bir anadolu lisesin çalışması olduğunu bunların tamamlanması ile birlikte eğitim ve öğretimde de ciddi manada bir sıkıntı kalmayacağını belirtti.
Zafer Işık, özellikle vatandaşlarında tepkisini çeken Karsak deresinin kirliliği hususunda da tüm kurumların üzerine düşeni yaptığını, son dönemde bu dereyi kirleten firmalara 4 milyon TL civarında bir cezai işlemin yapıldığını söyleyerek, Orhangazi evsel atık arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması ile birilikte, Karsak deresindeki kirliliğin de gözle görülür oranda azalacağını açıkladı.