Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, ‘Siz değerli üyelerimizin yararlanabileceği 2021 yılı Nefes Kredisi başvuruları 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle başlamıştır. TOBB ve KGF işbirliğinde hayata geçen Nefes Kredisini Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası olmak üzere 10 banka aracılığı ile üyelerimiz kullanabileceklerdir.’ dedi.

Nefes Kredisi ile ilgili detaylar;
Kredi toplamda 18 ay vadeli olup, ilk 6 ay anapara ve faiz ödemesi olmaksızın, 12 ay içinde eşit taksitler halinde geri ödenecektir.
Kredinin brüt faiz oranı yıllık % 17,50’dir.

Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyelerimiz faydalanabilecek olup, 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş firmalar için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu, kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir.

Kredinin azami limiti, 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında cirosu olan firmalar için 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dâhil) arasında cirosu olan firmalar içinse azami 200.000 TL’dir.
Kredinin teminatı T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı destek kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ve ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir.
KGF’ye ödenecek % 0,03 (onbinde üç) oranındaki kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile % 1 oranındaki banka komisyonu dışında ilgili banka tarafından firmalardan herhangi bir masraf ve komisyon talep edilemeyecektir.

“2021 Nefes Kredisi”ne başvurular 1 Haziran 2021 Salı günü başlamış olup, üyelerimizin 2021 Nefes Kredisi’ne başvurabilmeleri için öncelikle “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları gerekmektedir.