Yönetim Kurulumuz Yeni Belediye Başkanımız Uğur Sertaslan'ı Ziyaret Etti

10 Nisan 2019

Yönetim Kurulu Başkanımız, Paşa Ağdemir, Başkan Vekillerimiz; Abdullah Kavlak, Semih Aşkın, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Alaattin Akcan , Şefik Yılmaz, Fatih Buluk, Hasan Hamaloğlu, Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım ve Genel Sekreterimiz Agah Arda yerel seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Uğur Sertaslan’ı makamında ziyaret ederek yeni görevi nedeni ile kutladılar.  Ziyarette konuşan Oda Başkanımız Paşa Ağdemir, Sertaslan’dan kent dinamiklerini harekete geçirdiğinde ilçede çok güzel işlerin olacağını söyledi.

Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir, Sertaslan’a uzun yıllardır belediye başkanı olmak için hazırlandığını ve bu görevi çok istediğini belirterek, “Yeni görevinizde başarılar diliyorum” dedi. Ağdemir, GTSO olarak her zaman Sertaslan’ın kent hizmetleri için yanında olacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“İlçemizi ortak akılla yönetmen için bizler hazırız. Benim temennim sivil toplum kuruluşlarıyla istişare ederek toplantılar yaparak ortak akılla kenti yönetmeniz olacaktır. Bu konuda seçim çalışmalarında verdiğimiz sözlerimiz var. Bizler, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri olarak, kentimizin  güzelleştirmek için her zaman yanınız da olacağız.” dedi.

Sertaslan ise konuşmasında, Gemlik’in önemli bir sivil toplum kuruluşunu yanında görmekten mutluluk duyduğunu belirterek; “Bu şehirde yerleşik her yerden gelmiş insanlar var. İlçemizdeki 126 fabrika, 3 liman ile biz büyük bir aileyiz. İşlerimizi omuz omuza vererek gerçekleştireceğiz. Belediye Başkanı olarak seçim çalışmalarında söylediğim gibi müzakere etmeden, kentte yaşayanlara danışmadan bir şey yapmayacağız. Bunu yapmazsam beni uyarın.” dedi.

Ağdemir ise, “Sizi sık sık ziyaret ederek ilçemizdeki sosyal yaşamın gelişmesi için görüşeceğiz ve öneriler sunacağız. Kent dinamiklerini harekete geçtiğinde Gemlik çok güzel bir yer olacak” dedi.

Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım ise, “Gemlik'te çok güzel bir seçim süreci yaşadık. Bu konuda sizin barışçıl yaklaşımlarınızın etkisi oldu. Bundan sonra Gemlik'e hizmet ile geçireceğinizi biliyoruz. Size başarılar dilerim” dedi.

SERTASLAN BÜYÜK SORUNLAR VAR

Belediyedeki görevine başlayalı çok kısa bir zaman olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sertaslan, “Bir gün önce başkan yardımcılarımı atadım. Şimdi onlar görevlerine başladılar. Yüküm hafifleyecek. Aldığımız belediye hakkında bilgiler gelmeye başladı. Ancak, durum pek iç açı değil. 800’ün üzerinde hukuk davası var. İmar Planları bekliyor. Kamulaştırmalardan dolayı ödenmeyen paralar var. Borçlar beklediğimizden fazla çıktı. Belediyeyi satsak yine yetmez. Yüzlerce personel hakkında kovuşturma ve soruşturma açılmış. Görevini yapan memurların ekmeğiyle oynamayacağım. Kentin insanlarını barıştırmamız lazım. Ticaret ve Sanayi Odası ve ilçemiz deki sanayicileri en kısa zamanda bir araya getireceğim. Bu konuda sizlerden destek bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Ağdemir ise, “Ortak akılla ilçemizi yukarılara taşımamız gerekir. Oda yönetimimizi üyelerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Bu kentin dinamiklerini bir ara ya getirirsek en güzel hizmeti çıkaracağımıza inanıyoruz. Yeter ki isteyin biz elimizden geleni yaparız” dedi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Hamaloğlu ise Başkanın seçimlerdeki enerjisinin aynı şekilde çalışmalarına yansımasından belediyenin elde edildiğini, bu enerjinin çalışmalara yansıması ile başarıların geleceğini söyledi.
GTSO üyeleri belediyenin satın alımlarında Gemlik esnafının tercih edilmesini istediklerini Başkan Sertaslan’a iletti.

Sertaslan ise “Bu konuda bana güvensinler. Satın almalar Gemlik’ten olacak” dedi. GTSO heyeti, daha sonra Başkan Yardımcıları Bayram Demir ve Zeynep Akış Serintürk’ü ziyaret etti