TOBB Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU Odamızı Ziyaret Etti

5 Mart 2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın RifatHİSARCIKLIOĞLU ve beraberindeki heyet odamızı ziyaret etti. Heyeti Oda YönetimKurulu Başkanımız Kemal AKIT, Başkan Vekilimiz Nurettin HOCAOĞLU, YönetimKurulu Üyelerimiz ; Ergin ERENOĞLU, Faruk GÜZEL, Mehmet ANAR , Fikret Mete , Şefik YILMAZ,Meclis Başkanımız Paşa AĞDEMİR , Meclis Başkan Vekilimiz Zafer IŞIK ve Oda Meclis üyelerimiz karşıladı.

Ziyaret sırasında ilk sözü MeclisBaşkanımız Paşa AĞDEMİR aldı. Konuşmasında “Sayın; Genel Başkanımız RifatHİSARCIKLIOĞLU, odamıza hoş geldiniz.

Öncelikle Afrin’de vatan içincanlarını siper eden ve bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tanrahmet, yakınlarına sabırlar dilerim. Yaralı askerlerimize de acil şifalardiler, devletimizin bu haklı mücadelesine sonuna kadar destek verdiğimizibelirtmek isterim.

Sayın başkanım, sizleri odamızdagörmekten büyük mutluluk ve onur duyduk.

TOBB camiasına ve ülkeekonomimize yaptığınız katkılar hepimizin malumudur.

Çatı kurumumuz TOBB öncülüğündebizlerde ülke ekonomimizin kalkınması, büyümesi ve gelişmesi yönünde çalışmalaryapıyor, bayrağı daha da ileri taşımak için elimizden geleni yapıyoruz.

Devletimizin 2023 yılıhedeflerine giden yolda bizlerde bir tuğla koyabilirsek ne mutlu bize.

Odamız, ülkemizin en köklü veeski odalarından biridir. 120 yıllık geçmişiyle bölge ekonomisinin nabzınıelinde tutmaktadır. 2008 yılı itibari ile akredite olan odamız hizmetçeşitliliği ve teknolojik alt yapısı ile birçok oda ve borsaya örnek teşkil etmektedir.Odamız TOBB’nin hizmete açtığı EBYS sistemine yine ilk geçen odalar arasındayer almaktadır. Köklü kurum kültürümüze yakışır bir şekilde üyelerimize,milletimize ve devletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Ardından söz alan Oda Yönetim KuruluBaşkanımız Kemal AKIT” Sayın başkanım, sizleri ,odamızda görmekten büyükmutluluk ve onur duydum. Çok uzun yıllardır bu çatı altında birlikte hizmetediyoruz. Sizin önderliğinizde bir çok başarıya imza attık. Bu gün odamızverdiği hizmetlerle , yaptığı yeniliklerle ülkemizin güzide odalarından birikonumuna geldi. Biliyoruz ki hedeflerimiz var. İhracatı 500 Milyar dolaraçıkartmak en büyük gayemiz. Bizlerde bu uğurda çabalıyor, çalışıyoruz. Son birkaçyıldır bu büyümeye sekte vurmak isteyen elim olaylar yaşanmakta. Bunlar bizleriyıldırmayacaktır. Yeter ki istikrar olsun. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbirsorun kalmaz. Bu gün Gemlik 11 Milyara yakın ihracat hacmi ile gümrüklersıralamasından Türkiye ikincisi. Odamız üyesi kuruluşlarda 20 bin kişi Gemlik’teistihdam edilmektedir. Bu başarı hepimizin başarısı. Teknolojinin en sonimkanları ile üyelerimize hizmete devam ediyoruz. Buradan sayın başkanıma Yerliotomobilin Gemlik’te üretilmesi için de desteğini beklediğimizi vurgulamakisterim. “ dedi.

TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU;

Öncelikle Gemlik’te olmaktanbüyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bizleri burada ağırlayan MeclisÜyelerim , Yönetim Kurulu Üyelerim, Genel Sekreterim değerli oda çalışanlarım,hepinize teşekkür ederim. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Akredite Bir oda. Bugün Londra, Berlin, Paris ticaret odaları nasıl hizmet veriyorsa GTSO’da aynıstandartta hizmet vermektedir. Bu kalite anlayışı ve başarısı için GTSO’yugönülden tebrik ediyorum. Şunu belirtmek isterim. Bizim en büyük varlıksebebimiz üyelerimiz. Üyelerimize hizmet etmek en büyük önceliğimiz. Eğer bizbunu başarabiliyorsak ne mutlu bize. Bizler 364 oda ve borsa ile büyük bir aileolduk. Bizi güçlü kılanda budur. Biriz, beraberiz.

Odalarımız son yıllarda büyüksıçramalar yaptı. Özellikle teknolojinin bütün imkanlarını üyelerimizinhizmetine sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Tunceli’den Şırnak’a bütünodalarımız artık online hizmet dönemine geçti. Üyelerimiz odaya uğramadanaidatını ödemekte, tüm belge ihtiyaçlarına online ulaşabilmektedirler. Eskidenbir ay süren bir şirket kuruluşu artık, bir gün içinde yapılmakta ve süreçlerkolaylıkla yürütülebilmektedir. “ dedi.

Ardından Sayın; HİSARCIKLIOĞLU  meclis üyelerimize de söz hakkı vererek sorunlarını dinledi. İlk etapta söz alan Meclis Üyemiz Atıl GÜNGÖR Gemlik Zeytininin ülke genelinde yaşadığı sorunları dile getirdi. Yaşanılan sıkıntılarla ilgili bilgi verdi.

Daha sonra oda Meclis Üyemiz Hasan HAMALOĞLU KHK ile Gemlik'in taşınmasına dair oluşan belirsizliğin Gemlik özelinde sektöre yansıyan olumsuzlukları dile getirdi. Yaşanılan sıkıntıların çözümüne yönelik Sayın; HİSARCIKLIOĞLU  konu ile  alakalı Kemal bey öncülüğünde oluşturacağınız komisyonu randevu alarak Çevre bakanımızla görüştürelim, birlikte gidelim ve konuyu netliğe kavuşturalım dedi.