Şirket Kurmak Artık Çok Daha Kolay, Odamızdan Bütün İşlemleri Yapmak Artık Mümkün

15 Mart 2018

Oda Meclis Başkanımız Paşa AĞDEMİR yürürlüğe yeni giren Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada;

“Şirket kuruluşlarında defter tastık onayı, imza beyannamesi onayları noterlerden değil, artık odamız bünyesinde tek merkezden yapılacaktır. Daha önceden birkaç gün süren şirket kuruluşları artık aynı gün içinde birkaç saatte tamamlanabilecektir. Ayrıca Limited Şirketler için sermayenin dörtte biri olan banka blokajı da yürürlüğe giren yasa ile kaldırılmıştır.

Yürürlüğe giren bu kanunla ticaretin önündeki bürokratik engeller kaldırılmıştır. Bu vesile ile üyelerimiz bürokrasiye takılmadan işine, ticaretine konsantre olacaklardır. Her türlü yeniliği yakından takip eden odamız, bundan sonra da üyelerinin menfaati ve memnuniyeti için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Yeni yasa tüm müteşebbislerimize hayırlı olsun” dedi.