Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİOĞLU Odamızı Ziyaret Etti

21 Nisan 2015

Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU ve beraberindeki heyet odamızı ziyaret etti.

Heyeti Oda yönetim Kurulu Başkanımız Kemal AKIT, Meclis Başkanımız Paşa Ağdemir , Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Mehmet YILDIRIM, Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Zafer IŞIK , Yönetim Kurulu Üyemiz Şefik YILMAZ ve Genel Sekreterimiz Agah ARDA karşıladı.

Ayrıca Gemlik Kaymakamımız Sayın Cahit IŞIK, Gemlik Belediye Başkanımız Sayın Av.Refik YILMAZ toplantıda hazır bulundu. İlçemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile toplantı tamamlandı.

İlçemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının çoğunun katılımı ile yapılan toplantıda açılış konuşmasını odamız yönetim kurulu başkanı Kemal Akıt yaptı. Kemal Akıt konuşmasında öncelikle sağlık bakanımız Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek toplantıya iştirakleri için teşekkür etti. “İlk defa yeni odamızda bir bakan ağırlıyoruz. Bu inşallah Gemlik’imize de Bursa’mıza da uğur getirir. Bakanımızın fevkalade güzel hizmetleri var. Sağlık herşeyden mühim, o yüzden Bursa’da sağlık bakanımızın olması Bursa bölgesinde bizim için bir şans. Biliyorsunuz Gemlik’te bir bölge hastanesi yapılıyor. Bu Gemlik’in değil bölgenin hastanesi. Ben huzurunuzda bakanımızdan buraya özel bir önem vermesini rica ediyorum. Onun için şimdiden bu kürsiden bunun müjdesini sizden almak istiyoruz. Çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Akabinde söz alan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu “Değerli milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, değerli sanayiciler ve halkımız; Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının değerli başkanı şahsında hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor, hepinize saygılar sunuyorum. Değerli başkanımızın dediği gibi önce insan önce sağlık diyoruz. Bizim bu topraklardan fışkıran bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu medeniyetin temelini, kurucu felsefesini insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışını Dünyaya buradan yansıtmış bir medeniyetin mensupları ve torunlarıyız. Bakanlıkça yapmış olduğumuz araştırmalarda mutlu olmak için en çok istersiniz diye sorduğumuzda %85-86 sı sağlıklı olmak cevabını aldık. Kanuni’nin dediği gibi “Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi”. Biz de bu doğrultuda hizmetlerimizde insan merkezli çalışmaktayız. Bursa’ya Sağlık Bakanı olarak 9 Mayıs’ta şehir hastanesinin temelini atacağız. 1355 yatak kapasiteli olacak. Çekirge Devlet Hastanesini de 700-800 kişilik bir kompleks haline getirip toplamda 2.100 yataklı kapasiteyi önümüzdeki 2-3 yıl içinde bitireceğiz. Bursa’yı bir yandan bu bölgenin sağlık merkezi yaparken bir yandan da bölgenin sağlık turizmi merkezi yapma hedefimiz var. Termal sağlık turizmiyle de Bursa farklı bir yere yürüyecek. Gemlik’in hastane dışında bir sorunu var. Gemlik’in deprem bölgesi ve depremsellikle ilgili durumunu inşallah özel bir yasa ile meclis açılır-açılmaz bu sene Gemlik’in depremle ilgili riskini minimize etmemiz lazım. O zaman sağlıklı bir geleceğe daha güvenle bakarız. Deprem fayı üzerinde yer alan Gemlik’i biz emniyete almadığımız sürece biz rahat uyuyamayız. Gemlik Devlet Hastanesi’ni de şimdiki proje ile 250 yatak kapasiteli hale getireceğiz. Yalnız sağlık değil burada sanayi var, burada ticaret var, burada turizm var, burada üretim var, zeytiniyle, meyvesiyle, tarımıyla, hayvancılığıyla bu bölge Türkiye’nin lokomotif bölgesi. Bursa hem medeniyetimizin dinamosu hem de sanayimizin, ticaretimizin, ihracatımızın, üretimimizin bütün dinamo görevlerini üstlenmiş bir ilimiz. İnşallah bu ilde bu ilin dinamikleriyle çok daha iyi noktalara hep birlikte koşacağız. Birlikte yapacağız. Bazen ben ticaret ve sanayi odamızın yanında, arkasında destekçisi olacağım; bazen önünde olacağız, bazen milletvekili arkadaşlarımız, bazen belediye başkanımız, bazen büyükşehir belediyemiz… Gelecek nesillerimiz inşallah gelişmiş çağdaş muhasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir Türkiye’de doğmuş, büyümüş ve Dünya’ya özgüvenle bakan nesillerimize bir Türkiye armağan edeceğiz. Rabbim o günlere birlikte oluşturmayı ve birlikte görmeyi bizlere nasip etsin. Hepinize teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Konferans salonunda yapılan geniş katılımlı toplantının sonrasında Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindekiler Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Akıt’ı makamında da ziyaret etti.