Ortak Akıl Toplantılarımızın 17'incisi Odamız Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

2 Ekim 2019

Bölgemizi ilgilendiren sorunların gündeme getirilmesi ve çözüme kavuşturulması, sorunlar ile alakalı daha güçlü lobi faaliyetleri yürütülmesi adına düzenlenen Ortak Akıl Toplantılarımızın 17'incisi odamız ev sahipliğinde düzenlendi.

Toplantıya Odamızı temsilen, Yönetim Kurulu Başkanımız; Paşa Ağdemir, Başkan Vekillerimiz; Abdullah Kavlak, Semih Aşkın, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Fatih Buluk, Alaattin Akcan , Şefik Yılmaz, Hasan Hamaloğlu, Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım , Meclis Üyelerimiz , Genel Sekreterimiz Agah Arda ve Genç girişimciler Kurulu Başkanımız katıldı.

Ayrıca ; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile birlikte Diğer Oda ver Borsalarımızın Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterleri  toplantıda hazır bulundu. Toplantının açılışı Oda Kalite ve Akreditasyon Sorumlumuz Pınar Akın'ın Odamızı ve Gemlik'in ekonomisini tanıtıcı bir sunumla başladı. Sunumun ardından Oda Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım söz aldı. Konuşmasında  Tüm Oda ve Borsa Başkanlarına katılımından dolayı ayrı ayrı teşekkür eden Yıldırım " Toplantımıza katılımın bu denli yoğun olması bizleri çok mutlu etti. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım bu toplantıda bir çok sorunu gündeme getirip çözüm yoluna gideriz. Hepiniz hoş geldiniz. " dedi.

Ardından söz alan Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir ise yaptığı konuşmasında ;

"Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyem, çok değerli Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanım, değerli ilçe oda ve borsa yönetim kurulu ve meclis başkanlarım, ilçemizin kıymetli Oda ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve saygı değer genel sekreterlerimiz,  hepinizi şahsım ve Gemlik Ticaret Ve Sanayi Odası adına selamlıyorum. Geleneksel hale gelen 17. Ortak Akıl Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz ,şeref verdiniz.

Bölgemizi ilgilendiren sorunların gündeme getirilmesi ve çözüme kavuşturulması, sorunlar ile alakalı daha güçlü lobi faaliyetleri yürütülmesi adına bu toplantıların büyük fayda sağlayacağına inancım tamdır.

Değerli başkanlar ,hepimiz gönüllülük esasına dayalı bir görevi icra etmekteyiz.  Mensubu olduğumuz Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Camiası, ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynamaktadır.  Bizlerde aynı sorumlulukla hareket etmekte, bulunduğumuz bölgenin ekonomisine katkılar sağlamaktayız.

İlimizin ekonomisine katkı sağlamak amacı ile, ilçemiz ile alakalı tespit etmiş olduğumuz sorunları gündem maddelerine ekledik.

Tarafımızca tespit etmiş olduğumuz sorunların çözümü aşamasında çatı kuruluşumuzun kıymetli yönetim kurulu üyesi Sayın Özer Matlı’dan ve Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanım Sayın İbrahim Burkay’dan  desteklerini bekliyoruz.

Değerli başkanlarım toplantımızın icrasında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Toplantımızın  hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

TOBB  Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Özer Matlı konuşmasına katılımcılara hoş geldin dileklerinde bulunarak , " Evet bu gün 17'incisini düzenleyeceğimiz toplantımızda bir araya geliyoruz.  Hepinizi TOBB Yönetim Kurulu adına saygı ile selamlıyor, TOBB Başkanımız Sn.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da selamını iletiyorum. Ev sahipliğinden dolayı Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum.  Kendi içimizde  bölgemizin sorunları noktasında TOBB bünyesinde çözebileceğimiz sorunların belirledik ve çözdük. Bundan sonra da biz iş dünyası olarak belirlediğimiz sorunların çözümü noktasında çalışmaya devam edeceğiz. " dedi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay katılımından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek “ Bu akşam Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz 17’inci toplantımızda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ben öncelikle şahsım ve BTSO Yönetim Kurulu adına hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’na da ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum.  Az önce Paşa Başkanımın da dediği gibi belki de bu organizasyon Türkiye’de bir ilk. Belirlediğimiz sorunların çözümü noktasında iyi yol kat ettiğimize inandığım bu toplantımızın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. “ dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Oda ve Borsalarımızın belirlediği sorunlar ve çözüm önerileri gündeme getirildi. Gündeme getirilen sorunların başında;

• ·        Serbest Bölge Giriş Kapısın Modernizasyonu
  • ·        Serbest Bölge Yolu
  • ·        Gemlik Limanlarına Demir Yolu Bağlantılarının Yapılması
  • ·        Gemlik’te ki Depolama Alanlarının Yetersizliği
  • ·        Gemlik Zeytinini Coğrafi İşaretinin Daha Aktif Değerlendirilmesi
  • ·        TOBB Emekli Sandığının SGK’ya Bağlanması
  • ·        Servis Araçlarında 19 Yaş sınırının 15 Yaşa Düşürülmesi gibi konular konuşuldu ve rapor edildi.