GTSO'dan Dev Proje Atağı

10 Temmuz 2019

Odamızın mesleki eğitimlere desteği devam ediyor.  Konuya ilişkin basına açıklamalarda bulunan Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir " İş süreçlerindeki ara eleman sıkıntısına çözüm üretmek, üretimde teknolojiden azami düzeyde faydalanmak ve inovatif yaklaşımlarla yenilikçi projeleri üretmek adına bir dizi projeyi ilgili kurumlara sunduk. Projelerin hayata geçmesiyle mesleki eğitimde önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu noktada diğer kamu kurum ve kuruluşlarla da her türlü yenilikçi projelerde yer almaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. "dedi.

Proje 1 :

Mesleki Eğitimde İnovatif Dönüşüm Eğitim Akademisi

İDEA (İnovatif Dönüşüm Eğitim Akademisi) projesi BEBKA’nın Mesleki Eğitim Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu, Bursa Teknik Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Limak Enerji Uludağ Elektrik A.Ş, Türk Ticaret.Net ve İletişim Yazılım A.Ş’nin ortaklıklarıyla 630.000,00 TL bütçeyle Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak Ajans’a sunulmuştur.

Projenin isminden de anlaşılacağı gibi Mesleki eğitimde inovatif bir dönüşüm sağlayacak olan İDEA projesi Bursa’nın 8 ilçesinde faaliyet gösteren Meslek Liseleri, Üniversiteler, çatı kuruluşlar, Sanayi kuruluşları, çalışanlar, öğrenciler ve eğitimcilerin bir araya gelebilecekleri online işbirliği platformu, Ortak çalışmaların yürütülebileceği Prototipleme Merkezi ve Yeni Nesil mesleki Eğitim modelinin uygulanarak sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek insan kaynağının yetiştirilebileceği Eğitim Merkezi ile 5395 kişiye ulaşılması planlanmaktadır.

Proje kapsamında öncelikle sektörün değişen ihtiyaçlarını tespit etmek için ihtiyaç analiz çalışması yapılacaktır. Yapılan çalışmaya göre 940 kişiye 3760 saat süren 47 adet tamamlayıcı yeni nesil mesleki eğitim verilecek. 10 tanesi kadın, tamamı genç ve 10 tanesi de sürekli olmak üzere 35 kişi istihdam edilecek. Ayrıca proje süresince 20 Ar-Ge projesi ile prototip ürün geliştirilecektir.

Proje 2:

Simülatörle Hatasız Üretim

Simülatörle Hatasız Üretim Projesi ise, BEBKA’nın mali destek programı kapsamında, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak Ajans’a sunulmuştur. Bu proje kapsamında; kurulacak olan simülatör atölyesi sayesinde endüstrinin en önemli alanlarından biri olan kaynakçılık alanında vasıflı eleman ihtiyacı karşılanacaktır.

Proje 3:

Atatepe  Lojistikte Yükseliyor

Atatepe Lojistikte Yükseliyor Projesi ise, BEBKA’nın mali destek programı kapsamında, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak Ajans’a sunulmuştur. Bu proje kapsamında; teleskobik forklift simülatörlü eğitim laboratuvarı kurulacak, nitelikli işgücü ile bölgenin sosyo ekonomik gelişmişliğine katkı yapılacaktır.