Oda Toplantı Salonlarımıza Eski Başkanlarımızın Adı Verildi

31 Ocak 2019

Solaksubaşı Ve Akıt’ın Adları İki Salonla Verildi

Eski başkanlarımızdan  merhum Tevfik Solaksubaşı ve eski Başkan Kemal Akıt’ın adları, Odamızın iki salonuna ad olarak verildi.

Aralık ayında yapılan Oda Meclisinde Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir’in teklifi ile eski başkanlarımızdan  Merhum Tevfik Solaksubaşı ile Kemal Akıt’ın adlarının Oda’nın Meclis ve toplantı salonlarına verilmesi  önerisi kabul edilmişti. Bunun üzerine Oda Meclis Salonu’na Odamızda da 23 yıl hizmet etmiş olan merhum eski Başkan Tevfik Solaksubaşı’nın adı verildi.

GTSO nun toplantı salonuna ise, 33 yıl Oda yönetim kurulu başkanlığı yapan Kemal Akıt’ın adı verilerek salonların giriş kapılarının üzerine tabelaları asıldı.

Çarşamba günü  yapılan Meclis toplantısından sonra meclis üyeleri iki eski başkanın adının verildiği salonların önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Oda Başkanı Paşa Ağdemir, “Odamıza uzun süre değerli hizmetleri bulunmuş iki eski başkanımızın adını vererek, onların adını yaşatacağız. Onlar bunu hak ettiler” dedi.

Merhum Tevfik Solaksubaşı’nın oğlu ve GTSO Meclis üyesi Mahmut Solaksubaşı'da Meclis toplantısında yaptığı konuşmada “Babamın adının Odamızın bir salonuna verilmesinden gurur duydum. Hepinize teşekkür ediyorum. O, sağ olsaydı hepinizi tek tek  öperdi.” dedi.