Oda Heyetimiz TOBB Ekonomi Şurasına Katıldı

21 Ocak 2019

Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir, Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım , 21.01.2019 tarihinde Birliğimiz konferans salonunda, Cumhurbaşkanımız Sayın ; Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Ekonomi Şurasına katıldı. Şurada odamız tarafından tespit edilen Gemlik'i ve sanayiciyi ilgilendiren sorunlar ve çözüm önerileri ilgililere aktarıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, cesur ve ezber bozan yeni yatırım hamlesinin Türkiye'yi küresel rekabette öne çıkaracağını belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacağız." dedi.​

Türkiye Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve çok sayıda Bakan’ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleşti.  Şura’da iş dünyasının temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ile paylaşma imkânı buldu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, 2003 yılında başlayan Ekonomi Şuralarında, hep yanlarında oldukları ve iş dünyasına destek verdikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmaya, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek başladı.

Türkiye ekonomisinin nabzının şuranın yapıldığı salonda attığını belirten Erdoğan, "Biz şimdiye kadar ekonominin mimarisini hep buradaki hazırun ile istişare içinde inşa ettik. Hiçbir zaman 'biz yaptık oldu' demedik. Yeri geldi kendi gönül dünyamıza sığdırmakta zorlandığımız adımları dahi buradaki istişareden çıktığı için atmaktan çekinmedik. 'Önce millet, önce memleket' ifadesi bizim için bir seçim sloganı değil, hayat felsefemizin ta kendisidir." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılanların aynı zamanda şehirlerinin kanaat önderleri olduğuna değinen Erdoğan, "Buradaki kardeşlerimiz, piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. Bu bakımdan sizlerin ülkemize, şehirlerinize ve sektörlerinize dair görüşleri bizim için daima yol gösterici olmuştur." dedi.

Şuraya ilişkin değerlendirmelerde bulunan oda Ağdemir ; “ Her yıl TOBB öncülüğünde yapılan Türkiye Ekonomi Şurası iş dünyası için büyük önem arz etmektedir. Sorunlarımızın ilgili birimlere aktarılmasında bizlere büyük kolaylıklar ve fırsatlar sunmaktadır. Bu yılda Şurada bir çok ilden ve ilçeden  yüzlerce sorun ve bu sorunlara ilişkin  çözüm önerileri yetkililere iletilmiştir. Bizlerde ilçemizi,  sanayicimizi ilgilendiren sorunları dile getirdik ve çözüme ulaşması için gerekli adımları attık.

Şurada öne çıkan ve tarafımdan tespit edilen hususları özetleyecek olursam ;

·       Özel Sektöre KDV İndirimi,

·       Sanayiciler İçin Doğal Gaz Ve Elektrikdeki KDV Oranının %18 Den % 1 ‘E Düşürülmesi

·       Yerli Malının Kullanımına İlişkin Teşviklerin Artırılması

·       Finansmana Erişimin Kolaylaştırılması

·       Liman Ve Gemi Acentelerinin Döviz Kazançlarının Döviz Girdisi Olarak Değerlendirilmesi.

·       Tarımsal Girdi Maliyetlerinin Düşürülmesi ( Mazot, Saman, Yem, Zirai İlaç Vb.)

·       Anadolu’dan Gemlik Limanlarına demiryolu bağlantısının sağlanması,

HABERİN DEVAMI VE DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>