MEGİP İlçe Komisyonu İŞKUR’da Toplandı

24 Ocak 2019

İŞKUR ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik ‘’ Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü ‘’ (MEGİP) kapsamında Gemlik Hizmet Merkezi Müdürü Ünver Ünver,  Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi olarak Pınar Akın, Gemlik Ticaret Borsası Cevat Yazıcı’nın yer aldığı alt çalışma grubu oluşturulmuştur.

Alt Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı 22.01.2019 tarihinde Gemlik İŞKUR’da yapılmıştır. Komisyon, Oda ve Borsa üyesi işverenleri ziyaret ederek işverenleri bilgilendirecektir. Mesleki eğitimlerin hangi meslek gruplarında açılacağına, mesleki eğitim yerlerini belirlemeye ve ilçe düzeyinde istihdama yönelik İl Müdürlüğüne teklifte bulunma gibi görevleri bulunan komisyonun istihdam noktasında İŞKUR ve işverenlerin arasında köprü vazifesi görmesi beklenmektedir.