Marmarabirlik Yönetim Kurulu Odamızı Ziyaret Etti

25 Mayıs 2018

Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bostancı ve Gemlik Koop. Başkanı İbrahim Demir yönetim kurulu üyelerimize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir , Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Semih Aşkın, Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Hamaloğlu yer aldı.

Gemlik Zeytininin sorunları ve Gemlik Zeytin Festivalinin gündeme geldiği ziyarette açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir “ Öncelikle Gemlik Zeytininin sorunlarını her platformda dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Bunu öncelikle belirtmek isterim. Gemlik Zeytin Festivali de daha katılımlı ve kapsamlı şekilde yeniden planlanmalı ve ilçe turizmine, zeytinimize değer katacak şekilde yapılmalıdır. Ülkemizde buna benzer bir çok örnek var. Bunları incelememiz gerekmektedir. “ dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Asa “ Gemlik Zeytinin ulus çapında reklam ve tanıtımının yapılması hepimizin yararına olur. Örneğin Gemlik Zeytin logolu giydirilen bir otobüsle ülke çapında tanıtım kampanyaları yapabiliriz. Bunun bütçesi de alınan tescil ücretlerinden karşılanabilir. Sadece Gemlik’i kapsayan bir tanıtımdan öte, İznik’ten Mudanya ve hatta Erdek’e kadar hep birlikte hareket etmemiz daha verimli olacaktır ve daha çok ses getirecektir. “dedi.

Ardından söz alan Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım “ Gemlik zeytinin ulus çapında tüketimini arttırmalıyız. İnsanlara zeytin ve zeytinyağı yeme alışkanlığı kazandırmalıyız. Bunu festivalimizde yapabiliriz. “ dedi.

Gündeme ilişkin bir diğer açıklama da Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Hamaloğlu’ ndan geldi. Yaptığı açıklamada “ Özellikle imara açılan zeytinlik alanlarında bir çok zeytin ağacı maalesef ki kesilmektedir. Benim önerim çıkarılacak bir genelge ile inşaat amacı ile kesilen zeytin ağaçları kadar, gösterilecek bir alana inşaat firma yetkililerince zeytin fidanı dikilmesi yönündedir. Bu şekilde hem zeytinimizi koruyup çevreci bir politika izleriz, hem de zeytin rekoltemiz düşmemiş olur. “ dedi.

Ardından karşılıklı plaket takdimi ile ziyaret sonlandı