İŞKUR “İşbaşı Eğitimi Programı” Semineri

28 Mayıs 2015

Odamızda İşkur Gemlik Hizmet Merkezi ile tarafından “İşbaşı Eğitimi Programı”na ilişkin bilgilendirme semineri düzenlendi.Eğitimde odamızın yönetim kurulu sayman üyesi Ergin Erenoğlu ile birlikte çok sayıda üyemizi temsilen gelen katılımcılar hazır bulunduar.Seminerde İşkur adına söz alan Hamdi Ünlü ve Özer Geyik İşkur’un İşbaşı Eğitim Programına” ilişkin detaylı bilgi verdiler. Buna göre işbaşı meslek eğitimini desteklemek adına meslek branşına göre tespit edilmiş süreler çerçevesinde İşkur tarafından çalışacak olan stajerlere günlük 36,5 TL ücret ödeneceği ve ayrıca staj sigortası da yapılacağı belirtildi. Ayrıca İşur tarafından düzenlenen işbaşı eğitimleri programlarını tamamlayıp ta istihdam sağlanan imalat sektöründe çalışan çalışanların azami 48 aya kadar işveren sigorta primlerinin “İşsizlik Sigortası Fonu” tarafından karşılancağına ilişkin destekler de üyelere anlatıldı.

Seminer sonrasında Yönetim Kurulu Üyemiz Ergin Erenoğlu, İşkur Gemlik Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Volkan Yıldırım’ı makamında ağırladı.