İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarımızın Açılışını Yaptık

17 Kasım 2017

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik İŞ-KUR Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi, Gemlik Ticaret Borsası ve Odamızın sponsorluğunda çalışmalarını tamamladığımız Türkiye'de ki ilçeler arasında ilk defa hayata geçirilen İş Sizi Çağırıyor temalı İnsan Kaynakları ve İstihdam fuarımızın açılışını yaptık.

Açılış programına Gemlik Kaymakam Vekili ve OrhangaziKaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Akıt , Meclis Başkanımız Paşa Ağdemir, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Nurettin Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ergin Erenoğlu, Mehmet Anar, Şefik Yılmaz, Fikret Mete , Meclis Başkan Vekilimiz Zafer Işık, Meclis Üyelerimiz Bursa İşkurMüdürü Feyzullah Eren Türkmen, Gemlik İşkur Müdürü Ünver Ünver, , Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Orhangazi Ticaret OdasıMeclis Başkanı Erol Hatırlı, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, İlçe EmniyetMüdürü Abdulkadir Yüce, firma temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

Basına açıklamada bulunan oda Başkanımız Kemal AKIT " Ülkemizin kanayan en büyük yarası hiç şüphesiz ki işsizliktir. İşsizlik beraberinde bir çok alt sorunda yaratır. Bunlar asayiş problemleri, göç sorunu, buna bağlı çarpık kentleşme ve daha bir çok sorun.  Bizler oda olarak yıllardır bu sorunu çözmek için çaba harcıyoruz. Bu kapsamda KOSGEB Gemlik Hizmet Noktası ile İŞ-KUR hizmet noktası için odamızda yer tahsis ettik. Bu işle ilgilensin diye alanında uzman personel görevlendirdik. Bu güne kadar verdiğimiz Girişimcilik eğitimleri ile 600 'den fazla gencimize sertifika verdik. Kendi işlerini kurmalarına vesile olduk. Onlar iş yerlerini açtıkça bizler onur duyduk. Her şeyi Devletten Beklemek bizim gibi kurumlara yakışmaz. Biz hep bu çizgide hareket ettik, etmeyede devam edeceğiz.

Bu gün burada bir ilke imza atmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. İş Sizi Çağırıyor sloganı ile yola çıktığımız Gemlik İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ülkemizde ilçeler arasında yapılan ilk fuar. Ben inanıyorum ki, bu projemiz ülkemizin kanayan yarası İşsizliğe çare olacaktır. Başta Gemlik İş-KUR Müdürlüğü olmak üzere Gemlik Belediyemize, Gemlik Kaymakamlığımıza Ticaret Borsamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim. " dedi.