İkinci İstihdam Fuarı Buluşması Toplantısı Yapıldı

28 Eylül 2018

Gemlik İşkur Müdürlüğü öncülüğünde yapılan, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, GTSO, Gemlik Ticaret Borsası ve Esnaf Odası ile düzenlenecek olan 2. Gemlik İstihdam Buluşması öncesinde toplantı yapıldı.

12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak buluşma ile alakalı Gemlik Kaymakamlığında yapılan toplantıya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, Borsa Temsilcileri ve Belediye Temsilcileri katıldı.Programda ilk sözü alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş,

”Firmalar ile iş arayanın iletişimizi sağlayan ve firmalara envanter oluşturan önemli bir çalışma. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz fuarın da önemli kaynak sağlayacağını düşünüyoruz. Hem firmaların işçi konusundaki taleplerini alırken, hem de işçilerin yönelimini de takip edebiliyoruz. Gemlik, Orhangazi ve İznik’in katılımları ile yapılacak olan program, ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.12-13 Ekim tarihlerinde Gemlik Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan programda, şu ana kadar 49 firmanın katılacağı öğrenildi. Önceki fuarda 8 bin başvurudan bin altı yüz işçinin işe yerleştirildiği kaydedilirken, firma sayısının fuar gününe kadar 70’e yaklaşması bekleniyor."dedi.

Ardından söz alan oda yönetim Kurulu Başkanımız Ağdemir ;

"İlkini 2017 yılında yaptığımız istihdam fuarımız büyük ilgi gördü.8000 ‘e yakın başvuru aldık. Yüzlerce gencimize iş, işletmemize çalışan sağladık.Şimdi istihdam fuarımızın ikincisini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Bu gurur hepimizin. İşsizlik ülkemizin en büyük sorunlarının başında gelmektedir. İşsizliğin çözülmesi ile birçok problemin de kendiliğinden ortadan kalktığını göreceğiz. Bu nedenle el birliği ile çalışmalı, gençlerimize ve müteşebbisimize fayda sağlamaya devam etmeliyiz. İşsizliğin çözümü noktasında gtso olarak her türlü desteği vereceğimizi buradan belirtmek isterim. Fuarımızın hayırlara vesile olmasını diler, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim." dedi.