Gün Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet Deme Günüdür.

12 Ekim 2015

Ankara'da vatandaşlarımıza karşı yapılan terör eylemini esefle kınıyoruz. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, ülkemize sabırlar diliyoruz.

Bu vahim olayın tek hedefi milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Son patlamalarla tepe noktasına ulaşan şiddet olayları ile ilgili olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir.

Bu süreçte bütün milletimizi soğukkanlı olmaya, gerginliği ve çatışmayı besleyecek söylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz. Gelin, bugün hep birlikte sağduyumuzu ortaya koyalım. Hep birlikte vicdanımızın sesine kulak verelim. İçimize fitne ateşi düşürmek isteyenlere izin vermeyelim. Bu tür saldırılara verilecek en iyi cevap dayanışma içinde birlikte hareket etmek ve milli birliğimizi pekiştirmektir. Bu vatan, bu ülke, bu bayrak hepimizin. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz kardeşiz. Gün; demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür.

Gün teröre hayır, kardeşliğe evet deme günüdür.