GTSO'dan Gemlik Üniversitesine Tam Destek

1 Aralık 2014

Yapılan olağan meclis toplantımızda, son günlerde Uludağ Üniversitesi , Gemlik Yerleşkesinin bağımsız üniversite olması için başlatılan kamuoyu çalışmalarına en büyük desteklerden birisi odamızdan geldi. Olağan meclis toplantımızdakonuşan yönetim kurulu başkanımız Sayın Kemal AKIT ve oda meclis başkanımız Paşa AĞDEMİR Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil DİLEK’in oda ziyaretinde dile getirdiği Üniversite girişinin düzenlenmesi konusunda yapılan projeyi meclis üyelerine anlattılar.

Meclis toplantısında konuşan Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal AKIT, “Sayın rektörün odamızı ziyaretinde gündeme getirdiği bu düzenleme konusunu bizlerde siz meclis üyelerimizin bilgisine sunuyoruz” dedi.

Oda Meclis Başkanımız Paşa Ağdemir’de Gemlik’te bağımsız bir üniversite kurulması için yapılan çalışmalara her platformda destek olduklarını belirterek, bu konuda da tek başımıza bir oldu bittiye getirerek değil, oda meclisimizin kararı ile bu işe girmek istedik” dedi. Ağdemir, Uludağ Üniversitesi tarafından hazırlanan projenin bir örneğini de meclis üyelerimize göstererek sunumda bulundu.

Konu, oda meclisimiz tarafından bir yıl önce oluşturulan Ar-Ge komisyonuna havale edilerek, bu konuda geniş bir çalışma yaparak meclisin bilgilendirmesine karar verildi.
Öte yandan 2014 yılı için kısa değerlendirmede bulunan Paşa Ağdemir, odaya 2014 yılında bu zaman kadar 88 yeni üye kaydının yapıldığını belirterek, 40 üyenin ise oda üyeliğinden ayrıldığını söyledi. Paşa Ağdemir Gemlik kaymakamlığı tarafından yeniden oluşturulan İnsan Hakları Komisyonuna da oda yönetim kurulu üyesi Mehmet ANAR’ın teklif edildiğini söyledi. Oda meclis toplantısında ayrıca Odalar ve Borsalar birliği tarafından oluşturulan Genç Girişimci ve Kadın Girişimci adaylarının bildirilmesine de karar verildi.