GTSO’ dan Sigortacılık Sektörü İle Alakalı Yeni Bir Önderi Daha

6 Şubat 2018

01.04.2008 tarihinde yürürlüğe giren maddi hasarlı trafik kazalarının sürücüler tarafından tutulması uygulamasında bir takım sorunlar ve çözümsüzlükler meydana gelmektedir. Yanlış beyan, yanlış kroki çizilmesi vb. hatalardan dolayı kusur dağılımında adaletsizlik oluşmaktadır. Benzer yanlışlıklardan dolayı gerek sigorta acenteleri, gerekse sigorta şirketlerine operasyonel bir yük oluşturmaktadır.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası 10. Meslek Komitesi Başkanlığı olarak Türkiye genelinde kaza tutanaklarının sürücü kurslarında temel eğitimlerde verilmesi hususunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne görüş bildirilmiştir. Uygulamanın yürürlüğe girmesine ilişkin 10. Meslek Komitesi Başkanımız Akın DUMAN “ GTSO olarak konunun takipçisi olacaklarını bildirerek, bu durumdan dolayı oluşan problemlerin giderilmesine yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz dedi. Bu önerimiz yürürlüğe  girmesi durumunda sürücülerimizin daha bilinçli bir şekilde oluşan kazalarda aksiyon alarak sorunsuzca süreçleri tamamlayabileceklerdir.