Girişimci Adaylarımız Törenle Sertifikalarını Aldılar

19 Nisan 2016

Odamız tarafından düzenlenen ve   girişimcilerimizi desteklemek , gençlerimizin önünü açmak , ekonomimize yeni kan vermek için düzenlediğimiz KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında , sertifika alamaya hak kazanan 60 girişimci adayımıza törenle sertifikalarını verdik.  Bu 60 girişimcilerimizin ilk 30 'u Gemlik Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız eğitim, diğer 30 'u ise gelen yoğun talebi karşılamak için odamız tarafından düzenlenen eğitim kapsamında sertifika almaya hak kazandılar.

Odamız 2008 yılından beri toplamda 12 KOSGEB UGE eğitimi düzenledi. Toplamda  360 girişimci adayımız bu eğitimlerden faydalandı ve sertifikalarını aldılar.

2016 Mart ayı içinde düzenlediğimiz KOSGEB UGE eğitimlerimiz sonucu sertifika alan girişimcilerimizin sertifikalarını törenle verdik. Törene Gemlik Kaymakamımız Sayın Cahit IŞIK , Gemlik Belediye Başkan Vekilimiz Sayın ; Ercan BARUTÇUOĞLU , KOSGEB Bursa Müdürü Sayın Ahmet AKDAĞ , Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın ; Kemal AKIT , Meclis Başkanımız Paşa AĞDEMİR , Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Zafer IŞIK , Yönetim Kurulu Başkan Vekillerimiz Sayın ;Mehmet YILDIRIM , Nurettin HOCAOĞLU , Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Sayın;Ergin ERENOĞLU , Mehmet ANAR ve Fikret METE ,Genel Sekreterimiz Agah ARDA , TOBB Bursa Kadın Girişimciler Başkanı Sayın ,; Nurcan ÖZDEMİR  , TOBB Gemlik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Selma ÖZSABUNCU  , TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kemal ÖNCÜ ve basın kuruluşları iştirak ettiler.

Oda  Başkanımız Kemal Akıt, ‘’Ticaret odalarının önemli işlerinden biri de bu tür çalışmalardır. Gemlik Ticaret Odası olarak sosyal projelere önem veriyoruz. Kapımızın üzerinde bir plaket var. o plaket bizim akredite oda olduğumuzu söyler. Türkiye’de 365 oda ve borsa var. biz 52. akredite odayız. Bir çok ilden de bu konuda öndeyiz. Aynı zamanda Londra’da, Paris'te nasıl hizmet veriliyorsa, Gemlik’te de aynı hizmet veriliyor. Bunların yanı sıra sosyal faaliyetlerde de bulunmak, bizleri mutlu ediyor. Kurslar için 400 başvuru oldu. 30’ar kişi ile sınıfları sınırlı olduğundan, iki sınıfta 60 kişi ile eğitim verdik. Kalan girişimcilere de kurslar vermeye devam edeceğiz. Bu sınıflarda beni en çok sevindiren kadın girişimcilerimizin ağırlıkta olmasıdır. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.