Gemlik'te Kentsel Dönüşümün Öncelikleri Odamızda Görüşüldü

7 Mart 2019

GTSO Meclisi bünyesinde oluşturulan AR-GE Komisyonu çalışmalarına devam ediyor.  İlçemizde sosyal hayatı geliştirmek ve ekonomiyi canlandırmak adına yapılan araştırmalara ilişkin olarak çalışmalarına devam eden Meclis Üyesi Ferhat Kurt başkanlığındaki komisyon Oda Yönetim Kuruluna bilgi verdi.

Toplantıda ‘ Gemlik ideal olarak nasıl gelişmeli?’ sorusuna cevap arandı. Bu soru başlığı altında yapılan araştırma ve incelemelerde saptanan 4 ana madde altında yönetim kurulumuz bilgilendirildi.

Gemlik’te kentsel gelişim önceliklerinin;

-liman,lojistik,teknoloji ve sanayi

-turizm,kültür,sosyal yaşam ve ticaret

-düzenli ve sağlıklı konut gelişimi

-tarım ve pazarlama alanlarının yaratılması ve düzenlemesi gerekliliğine dikkat çekildi.

Toplantıda konuşan Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Ağdemir;  Profesyonel olarak çalıştıklarını, gelecek yerel yönetimlere referans olarak sunabilecekleri bilimsel veriler için komisyon başkanına teşekkür etti. İlçemizin görsel yapısını, ticari ve sosyal hayatını geliştirmek ve daha çok yatırımcıyı ilçemize getirebilmemiz için bu maddeler üzerinde geliştirmeler yapılmasının önemini belirtti.

İlçemiz için yapılması gereken her türlü iyileştirme ve geliştirme süreçlerini yakından takip ettiklerini belirten Ağdemir sosyal hayattaki gelişmenin ticari hayatı da son derece olumlu etkilediğini söyledi.