Emlak Sektöründe Belgelendirme Sınavlarına Başladık

3 Eylül 2019

Odamız ile TOBB MEYBEM tarafından organize edilen Emlak Danışmanlığı eğitim ve sınavları Odamızda gerçekleştirildi. Adaylar önce MEYBEM eğitmenİ ve emlak sitesi Zingat yetkilisi tarafından eğitim aldı.

Eğitim sonunda gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı toplam 21 aday teorik ve pratik sınavlara tabi tutuldu. Düzenlenen sınavlarda başarılı olan adaylar, belge almaya hak kazanacak ve bu tarihten itibaren gayrimenkul alım ve satımında bu belge ile işlem yürütebilecekler. Başarılı olanların alacağı belgeler, 5 yıl süreyle geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği” ile Mesleki Yeterlilik Kurumu mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunlu hale gelmiştir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi alınmadığı takdirde, Ticaret Bakanlığından yetki belgesi verilmeyecektir.