Gemlik Sahilleri Planlaması Toplantısı Odamızda Yapıldı

18 Nisan 2015

damızın ev sahipliğinde 15.04.2015 günü Bursa ve Gemlik Kent Konseylerinin ortaklaşa olarak organize ettiği “Gemlik Sahilleri Planlaması” konulu bir genel konsey toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Genel Sekreteri Enes Keskin, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Gemlik Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik moderatörlüğünde Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz, Gemlik Ticaret ve Sanayi odası meclis başkanı Paşa Ağdemir, oda başkanı Kemal Akıt, oda başkan vekili Nurettin Hocaoğlu, oda yönetim kurulu üyeleri Mehmet Anar, Ergin Erenoğlu ve Fikret Mete, Bursa ve Gemlik’in çeşitli idari ve sivil toplum kuruluşu örgütlerinin başkanları ve temsilcileri ile vatandaşlardan geniş katılım sağlandı.

Toplanda ilk olarak söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Gemlik ilçe sınırı dahilindeki sahillerle ilgili olarak slaytlar ile detaylı bir sunum yaparak sahillerin mevcut durumu ve bu zamana kadar yapılanlar ile ilgili detaylı bilgi verdi. Refik Yılmaz sunumu sonrasında GTSO Başkanı Kemal Akıt’a konferans salonunun yapılması ve bu tür toplantılarda halkın hizmetine sunulması konusunda teşekkür etti.

Refik Yılmaz’dan sonra sırasıyla Bursa B.Şehir Belediyesi G.Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının kapsamı Gemlik-Mudanya ve Karacabey’i kapsayan bütünleşik kıyı planı konusunda detaylı bilgi vererek, kıyıların kamu yararına yönelik yeniden yapılandırılması amaçlı sunum yaptılar.

Moderatörlüğü yapan Semih Pala katılımcılara toplantıya iştirakleri için teşekkür ederek sırası ile katılımcılara söz verdi.

İlk olarak söz alan GTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Akıt; bu tür organizasyonlar için salonumuzun her daim müsait olduğunu belirterek kıyı şeridi için yapılan çalışmalar konusunda başarılara dilediğini ve kendilerinin de desteğini vurguladı. Ayrıca kıyı şeridi ile birlikte deniz içindeki canlı yaşamın devamı için resif çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.

Söz alan Mahmut Solaksubaşı; kanalizasyon ve altyapı çalışmalarının arttırılması, İznik sahillerinin de planlamaya dahil edilmesi gerektiğini ve planlar hazırlanıp ta bakanlığa sunulmadan önce tekrar kamuoyunun bilgisine başvurulmasının önemine değindi.Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik doldurulmuş olan kıyı şeridinin yıkılması gerektiğini, akademisyenlerin bu konuda daha etkin çalışması için Gemlik Üniversitesi’nin de kurulması konusunda çalışılması gerektiğini söyledi.Söz alan Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel; resif çalışmalarına değindiği için Kemal Akıt’a teşekkür ederek, dolgu alanlarının yıkılması gerektiğini ve trolle mücadele için destek beklediklerini, Bursa’daki balık halinin iyi çalışmadığını belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emrah Murat; Gemlik’te mutlaka demiryolu bağlantısının olması gerektiğini, Mudanya İlçesi’ndeki gibi kıyı şeridinin restoranlar ile yeniden planlanması gerektiğini söyledi.
Son olarak söz alan CHP Gemlik örgütü grup sözcüsü Özgür Aksoy, Gemlik Halkının denizden ve denizde yapılan aktivitelerden uzaklaştığını, körfezdeki kirliliğin ise azaltılması gerektiğini belirtti