"Gemlik Gübre'nin Özel Endüstri Bölgesi İlan Edilmesi Gemlik İçin Büyük Bir Kazanımdır"

9 Ekim 2019

Odamız Üyesi Gemlik Gübre Sanayi Anonim Şirketi’ne ait 76,4 hektarlık alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazetede yayınlanan karar ile Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi.

Gemlik Gübre’nin Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesine ilişkin basına demeçlerde bulunan Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir ;“Öncelikle Odamız Üyesi Gemlik Gübre Anonim Şirketini gönülden tebrik ediyorum. Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi ile birlikte Gemlik’in de elbette ki bir çok yönden kazanımları olacaktır. Bu kapsamda Kurulacak çevreci gübre olarak bilinen üre üretimi için tesis, Ülkemizin  yıllık olarak ihtiyacı olan 1 milyon 725 bin ton gübre için çok önemli bir adımdır. Bu tesis ile ülkemizin dışa bağımlılığı azalacaktır. Gerek üretim gerekse istihdam anlamında Gemlik önemli bir kazanım elde etmiştir. Kendilerine bu yolda başarılar diliyorum. Ülkemize Gemlik’imize hayırlı olsun.” Dedi.