Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan Oda Meclisimizi Ziyaret Etti

26 Eylül 2019

Olağan Meclis toplantımıza Gemlik Belediye Başkanımız Sayın Uğur Sertaslan iştirak etti. Daha yaşanılabilir bir Gemlik için , sorunları ve çözüm önerilerini meclisimizde görüştük.

Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım'ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda Yıldırım " Öncelikle sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Hoş geldiniz. Yeni görevinizde size ve ekibinize başarılar dileriz. Daha yaşanılabilir bir Gemlik için her daim birlikte çalışmak isteriz. Bunu belirtmek isterim. "dedi

Ardından söz alan Yönetim Kurulumuz Paşa Ağdemir, tarafımızdan tespit edilen ve bazı sorunlar ve çözüm önerilerini Başkana ilettiler. Ağdemir konuşmasında şu başlıklara değindi;

“Sayın başkanım öncelikle meclis toplantımıza gelerek bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim.

Yeni görevinizde size ve tüm ekibinize başarılar dilerim.

Daha yaşanılabilir, daha güçlü bir Gemlik için biz kurum olarak her türlü projenin içinde yer almak isteriz. Tüm kurumları da aynı çizgide görmek isteriz.

Elbette ki yapacak çok iş gidecek çok yolumuz var. Bizlerin tespit ettiği naçizane bazı problemleri ve çözüm önerilerini sizlere aktarmak isterim.

1 – işletme ruhsatlarının temini sürecinde oda kaydının öncelikli olarak ele alınması hem kontrol mekanizmalarımızın daha verimli çalışmasını sağlayacak , hem de kayıt dışı ekonominin önüne geçecektir. Bu noktada işletme ruhsatı vermeden önce oda kaydını esas almanızı talep ediyoruz.

2- Şehrimizin merkezinde yer alan CUİS AVM atıl durumda beklemektedir. Bununla ilgili bir proje var mıdır? Buranın sosyal hayata kazandırılması konusunda desteğinizi bekliyoruz.

3- Her platformda dile getirdiğimiz, lobi çalışması yaptığımız Gemlik’e giriş ve çıkışların düzenlenmesi ivedilikle yapılmalıdır. Gemlik gibi güçlü ekonomiye sahip bir kente giriş ve çıkışların yapılacağı bir güzel sistemin olmaması hepimizin ayıbıdır. Gemlik’e yakışır bir projenin yapılması hem ekonomimizin canlanması hem vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için önem arz etmektedir.  (bat –çık – eski girişin yeniden tahsisi – Gemlik terminal köprüsüne sinyalizasyon yapılması vb.)

4- Haksız rekabetin önüne geçilmesi ve kasaba zihniyetinden sıyrılıp daha modern bir yüze kavuşmak adına, kaldırımları işgal eden işletmecilere yönelik düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

5- Bizler her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya hazırız. Yakın zamanda ortağı olduğumuz KAYNAK SİMÜLASYONU İLE EĞİTİM PROJEMİZ hayata geçecektir. Gemlik Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte yaptığımız projemiz kabul edildi ve Bursa’da 2. Oldu. Daha çok projeye ihtiyacımız var. Gelin birlikte yapalım.

6- Temiz bir Gemlik istiyoruz. Bu noktada belki pilot bölgeler seçilip şehrin tamamına yayılabilir. Bu noktada neler yapılabilir, nasıl projeler üretilebilir?

7- Gemlik’te turizm değerleri yaratmamız gerekiyor. Şehrimizin cazibe merkezlerine ivedilikle ihtiyacı var. Daha önceden de gündeme gelen yat limanı civarında balıkçı lokantaları v.b gibi tesislere ihtiyaç var. Hafta sonu Mudanya tıka basa doluyor. İnsanlar akın akın gidiyor. Gemlik neden olmasın? Bu konuda ne gibi çalışmalarınız var?

8- Gemlik’te park sorunu malumunuz. Bu soruna da çözüm üretilmesi önem arz etmektedir.

9- Gemlik sahilinde koşu, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılması konusunda da çalışmalar yapılabilir. “ Dedi

Gemlik Belediye Başkanı Sayın Sertaslan ise gündeme dair yaptığı konuşmasında ;

"Öncelikle bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ederiz. Bizler kentin tamamının görüşünü alarak hizmetlerimize şekil verdik. Kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve halkında içinde olduğu bir çalışma yaptık. Anketlerle üreteceğimiz hizmetleri belirledik. Seçimlerden önce vaadini verdiğimiz projelerinde uygulamaya geçmesi için yol haritamızı da çizdik. Ben inanıyorum ki 5 yıl içinde Gemlik’te çok şey değişecek. Şunu bilmenizi isterim , 3680 kişi üzerinden yapılan ankette belirlediğimiz soruların içinde sadece ikisinde beton var.

İlk 20 talebin 18 tanesi sosyal yaşamı ilgilendiriyor. Yaşlılarımız, engellilerimize yönelik çalışmalar, çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik sosyal projeler her şeyden daha ön planda yer almış. Bunlardan en önemlilerinden biride Engellilerimize yönelik talep edilen taksi. Bu projeyi yakın zamanda hizmete alacağız. dedi"

Ardından Odamızın belirlediği sorun ve çözüm önerilerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişin bulunuldu.