Emniyet Güçlerimize Aldığımız İleri Teknoloji Drone'yi Törenle Teslim Ettik

25 Temmuz 2018

Olağan meclis toplantımızdaemniyet kuvvetlerimize hibe ettiğimiz drone protokol töreni ile teslim edildi.Gemlik Kaymakamımız sayın Gürbüz Karakuş’un talebi ile , Gemlik’in güvenlikgüçlerine tahsis edilmek üzere ileri teknoloji bir drone odamız üyelerininkatkısı ile alınarak törenle teslim edildi.

Törene Gemlik Kaymakamımız GürbüzKarakuş, İlçe Jandarma Komutanımız Mehmet Barış Bozkurt , Emniyet MüdürümüzAbdulkadir Yüce katıldı.

Törende söz alan Oda yönetimKurulu Başkanımız Paşa Ağdemir ; “ Kaymakamlığımızın talebi ile bu projeyihayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emniyet kuvvetlerimize tahsisettiğimiz bu dorne ile Gemlik’te önemli çalışmalara imza atılacağından şüphemizyoktur. Bu projenin hayata geçmesinde desteğini esirgemeyen, Odamız üyesi, MarmaraKimya, Borusan, Borusan Lojistik, Borçelik, Aunde, Gemport, Roda, Bursa SerbestBölge A.Ş’ye ayrıca teşekkür ederim. Umarım bu yaklaşımımız herkese örnek olur.Hayırlı olsun.” dedi

Arıdan konuşmasını yapan GemlikKaymakamımız Sayın Gürbüz;

“ Öncelikle odamıza ve üyelerine desteğindenötürü teşekkür ediyorum. Umarım bu proje diğer bölgelerimize örnek olur. Birkentin en önemli ihtiyacı , o kentin huzurlu , güvenli , emniyet ve asayiş yönüile insanların rahat olduğu bir kenttir. Devlet otoritesi boşluk kaldırmaz.Devlet her santimetre karede varlığını ve otoritesini göstermeli ki vatandaşhuzurlu yaşasın, yasalara uysun. Bunun yolu tedbir almak, önlem almaktır.

Türkiye küresel teröre muhatapbir ülkedir. İçeride işbirlikçilerle, dışarda karanlık odaklarla, bu milletitarihten silmeye çalışan güçler var. Bunu biliyoruz. Yıllardır Türkiye bu şerodakları ile mücadele ediyor. Bu konuda çok şehit verdi, bedel ödedi. Ekonomikaçıdan da ülkemizin 2 katı bütçesi bu mücadeleye harcandı. Terörle mücadelekolay değil. Devlet bu mücadeleyi verirken, bilinçli ve imkânlı vermesigerekmektedir. Bunun içinde teknolojiyi kullanmak gerekmektedir.

Bu gün artık Türkiye kendi İHA’larınıüretmektedir. Bunların sayesinde teröre büyük darbe vurduk. Bu nedenle buteknolojik destek her alanda kullanılmalıdır. Biz istedik ki bu cihazlarıalalım ve Gemlik’i rahatlatalım. Gemlik’in kronik bir tablosu var. Uyuşturucudan,madde bağımlılığına, kaçak trol avcılığından terör bağlantılı midye kaçakçılığınakadar her şey var. İhbar anında  Mudanya’danbir Sahil Güvenlik botu  Gemlik’e gelenekadar 25 Bin TL maliyet yaratmaktadır. İşte bu noktada ona ihtiyaç duymadansadece bir batarya maliyeti ile drone vasıtası ile sorunun üzerinegidebileceğiz.

Aldığımız Drone en son teknolojiile donatılmış, en ileri modeldir. Üzerindeki gece görüş sistemleri, zoomkamerası , termal kamerası ile 500 metre yükseklikten Gemlik’in güvenliğinisağlayacak ve adli delil niteliğinde fotoğraf , video gibi verilereulaşacaktır.

Bunların dışında, 3 kilometrelikalan içinde denizlerimizi gözetleme imkanımız vardır. Denizi kirleten gemiler,kaçakçılar, trafik durumu ve diğer bütün olumsuzluklarda yukarıdan sessizce izleyipsorunları bertaraf edeceğiz. Daha şimdiden aldığımız drone ile bir çok suçutespit ettik ve tutuklanmalarını sağladık. Drone şimdiden maliyetini çıkarmıştır.Isıya duyarlı termal kamerası ile ayrıca kayıp vakalarında da destek vereceğiz.Dolayısı ile bu cihaz Eminiyet ve Jandarma kuvvetlerimizin gözü kulağıolmuştur. Gemlik bu noktada bir modeldir ve diğer bölgelere de örnek olacaktır.İnşallah bu Droneler ile İthalat ve ihracatın merkezi Gemlik’in huzurunu veasayişini sağlamaya devam edeceğiz. “ dedi.

Ardında dronenin test uçuşu ilçejandarma Komutanımız tarafından yapılarak cihaz hakkında teknik bilgilendirmeyapıldı.

Ayrıca 24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir , Tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını kutlayarak, onların nezdinde  Oda Basın Danışmanımız  Hurşit Topla'a plaket takdim etti.