Emlak Danışmanı (Seviye 4) Ve Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) Mesleki Yeterlilik Belgenizi Aldınız Mı?

18 Haziran 2019

Emlak Danışmanı (Seviye 4 - 5) , emlak danışmanları ve emlak bürosu sahipleri için sınav ve belgelendirme hizmetine başlanacak olup; belgelendirme hizmeti almak isteyen üyelerimizin aşağıda yer alan  ön başvuru formunu doldurarak, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile birlikte 31.07.2019 tarihine kadar Odamıza başvurmaları önemle rica olunur.

Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) Elektronik Ön Başvuru Formuiçin TIKLAYINIZ.

Emlak Danışmanı (Seviye 4) Elektronik Ön Başvuru Formu içinTIKLAYINIZ.

EMLAK DANIŞMANLARI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU BİLGİ NOTU

Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı, Hangi Kurum Tarafından Sorgulanacaktır ve Denetlenecektir?

İl Ticaret Müdürlükleri, mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere “Yetki Belgesi” vermeyecektir.

Belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere “Ruhsat” vermeyecektir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Kimleri Kapsıyor? Kim Hangi Belgeyi Almalı?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile «Emlak Danışmanları» ve «Emlak Bürosu» sahiplerine belge zorunluluğu getirildi. Belgesi olmayan emlakçılar, faaliyetlerine devam edemeyecek.

Kim hangi belgeyi almalı?

- Şahıs Şirketleri; Firma Sahibi

- Limited, Anonim Şirketler; Ortaklardan en az biri

- Şubeler; Şube Müdürü

Yetkili

Alınacak Mesleki Yeterlilik Belgesi

Firma Sahibi

Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5

Şube Müdürü

Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5

Pazarlama / Satış Personeli

Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 veya

Emlak Danışmanı Seviye 4

Mesleki Yeterlilik Belgesi Alımı İçin Son Tarih Nedir?

5 Aralık 2019

Sınavlar Nasıl Yapılacak?

Sınavlar, TOBB MEYBEM tarafından yapılacak olup, yazılı (teorik) ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilecek.

•  Teorik sınavlar, Odalarımızın eğitim / toplantı salonunda

•  Uygulamalı sınavlar, alanı uygun olan TOBB MEYBEM tarafından onay verilmiş olan bir emlakçı bünyesinde yapılacaktır.

Her iki sınavdan da başarılı olan adaylar, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacak.

Sınav ve Belgelendirme Ücret Detayları Nelerdir?

Emlak Danışmanı Seviye 4 sınav ücreti KDV dahil 700 TL’dir.

Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 sınav ücreti KDV dahil 800 TL’dir.

Adayların, sınavdan başarılı olduktan sonra “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alabilmeleri için, Mesleki Yeterlilik Kurumu’na belge masraf karşılığı olarak ödenmek üzere, 150 TL belge ücreti ödemelidir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınav ücreti desteği var mıdır?

Mesleki yeterlilik belgesi sınav ücretleri, sınava giren adayın başarılı olması halinde 2019 yılı sonuna kadar devlet teşviki kapsamındadır. 6645 sayılı Kanun (Madde 24) kapsamında, TOBB MEYBEM tarafından hizmet verilen alanlarda sınava giren ve başarılı olan adayların sınav ücretinin tamamı geri iade edilecek ve belge masrafı ödenmeyecektir. Geri iadeler, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yapılmaktadır.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Sınavlara ön başvuru yapmak için;

•             TOBB MEYBEM tarafından gönderilecek ön başvuru formlarının ıslak imzalı olarak doldurulması,

•             Nüfus cüzdanı fotokopisi ve

•             2 adet fotoğraf ibraz edilmesi yeterlidir.