Bursa Valimiz Sayın izzettin Küçük Odamıza İade-İ Ziyarette Bulundu

19 Haziran 2018

Valimizi Oda Yönetim KuruluBaşkanımız Paşa Ağdemir , Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım, Yönetim KuruluBaşkan Vekillerimiz Abdullah Kavlak, Semih Aşkın, Yönetim Kurulu Sayman ÜyemizŞefik Yılmaz , Yönetim Kurulu Üyelerimiz Fatih Buluk, Hasan Hamaloğlu ve GenelSekreterimiz Agah Arda karşıladı.

Valimizin ziyaretinden dolayı memnuniyetinidile getiren Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir ; “ Sayın Valim;öncelikle odamıza ve Gemlik’imize hoş geldiniz. Sizleri odamızda ağırlamaktanbüyük mutluluk duyduk. Gemlik Ticaret Ve Sanayi Odası 1897 yılında kuruldu. Odamız 121 yıllık köklü kurum geçmişi ileülkemizin en eski odaları arasında yer almaktadır.

24 kişilik meclisi, 7 kişilikyönetimi ve 11 meslek komitesi bulunmaktadır.

Odamız 2006 yılında Gemlik’te ISO9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan ilk kamu kurumudur.

Ayrıca odamız 2008 yılında, Avrupaoda sistemlerine uyum kapsamında TOBB ile İngiltere Ticaret Odasının iş birliğiile hayata geçirilen TOBB akreditasyon sistemine geçmiş ve sertifikasınıalmıştır.  365 oda arasından sertifikasınıalan ilk 50 oda arasında yer almaktadır.

Bugün; Berlin, Londra, Paris ,ticaret odası nasıl hizmet veriyorsa Gemlik TSO’da aynı kalitede hizmetvermektedir.

1700 üyemiz bulunmaktadır. 12çalışanla hizmet vermekteyiz. “herşeyi devletten bekleme” ilkesinden hareketlehizmetlerimizi yürütmekteyiz

İlçemizde GEMPORT – YILPORT – BORUSANn  - RODA olmak üzere 4 özel limanbulunmaktadır.Serbest bölgemizde 141 kurulu firmabulunmakta bu firmaların 55 tanesi üretim yapmaktadır.

Borusan, Borçelik, Çimtaş , MKSmarmara, Karataş Demirçelik, arcelor Mittal gibi büyük firmalar ayrıca Gemlik’teüretim yapmaktadır.Serbest bölgemizde 10 bin diğersanayi tesislerinde ise 6 bine yakın kişi çalışmaktadır.2017 yılında Gemlik 12 milyar dolarihracat hacmi ile Türkiye gümrükler sıralamasında 2. Sıraya yerleşmiştir.

Nisan ayında : 1.102.101.000 $ihracat gerçekleşirken ithalat 823.091.000 $ dolar olarak gerçekleşmiş, cariaçık oluşmamıştır.

Gemlik;Sanayisi, limanları, serbestbölgesi, dünyaca meşhur zeytini , turizm değerleri ile Türkiye ekonomisine yönveren Bursa’mızın Avrupa’ya açılan kapısı konumundadır." dedi.

Sayın; Valimiz İzzettin Küçük basına yaptığı açıklamada

“BugünBursa’nın dünya açılan kapısı Gemlik’i ziyaret ettim. Kaymakamlığımıza,Belediyemize ve son olarak Gemlik Ticaret ve Sanayi Odamıza geldim. Gemlikmuhteşem bir ilçe. Markaları olan, dünya çapında firmaları olan bir ilçe. Yüzyıllardır oluşmuş o muhteşem Gemlik zeytinini büyük tesislere sahip olması içinbakanlarımızla, devletimizle çalışıyoruz. Tekrar Gemlik zeytini dünyayaaçılacaktır. Yüzyıllardır oluşan bu marka hak ettiği değere kavuşacaktır. “dedi.  Ormandan belediyemize geçen araziGemlik’in ufkunu perspektifini çok açmıştır. Büyük Gemlik için bu arazimuhteşem bir vizyon katmıştır. Güçlü bir sanayimiz var burada. Bu konuyu daTicaret Sanayi Odamızda ele aldık. İnşallah çok güzel gelişmeler olacaktır.Yapılan hizmetleri yerinde gördüm heyecanlıydım. Her biri birbirinden çokdeğeli, çok kıymetli. Belediyemizin devletimizin yaptığı bu yatırımlar. Zatenbu hizmetler taşınma işinin ne kadar büyük bir yalan olduğunun ispatıdır. Gemlikhalkına hürmetlerimi ve sevgilerimi sunarım. “ dedi.