5. ARGE- Proje Pazarı ve 5. Komponent Tasarım Yarışması

4 Şubat 2016

Uludağ İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği (UİB)'nden alınan bir yazıda, 2023 İhracat Stratejisi kapsamında ihracatta katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim sistemine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşvik edilmesi, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi, ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasına katkı sağlanması amacıyla, "Türkiye Otomotiv Sektöründe 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve 5. Komponent Tasarım Yarışması”nın 05-06 Mayıs 2016 tarihlerinde Gebze TÜBİTAK MAM tesislerinde gerçekleşeceği bildirilmektedir.

Etkinlik günlerinde Ar-Ge Proje Pazarı vasıtasıyla sektörlerin yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması amacı ile sanayi-üniversite işbirlikleri başta olmak üzere sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite, gibi kurumların ortak proje geliştirmelerinin amaçlandığı belirtilmektedir. Etkinlikleri ile ilaveten, Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacılarının bir araya gelerek yüz yüze görüşme fırsatı bulacakları ifade edilmektedir.

Projelerin tanıtımının Gebze TÜBİTAK MAM tesislerindeki konferans salonlarında araştırmacıların ve sanayicilerin birebir görüşmeleri şeklinde ve sözlü sunumlarla gerçekleşeceği dile getirilmekte olup bağımsız üyelerden oluşan "Ödül Kurulları” tarafından başarılı bulunan Ar-Ge Proje önerilerinin ve dereceye giren tasarımcıların ödüllendirileceği bildirilmektedir.

T.C. Ekonomi Bakanlığı desteğinde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde, 05-06 Mayıs 2016 tarihlerinde Gebze TÜBİTAK MAM tesislerinde gerçekleştirilecek olan "Türkiye Otomotiv Sektöründe 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve 5. Komponent Tasarım Yarışması” etkinlikleri hakkında detaylı bilgilerin http://www.otomotivprojepazari.com/ ve http://www.otomotivtasarimyarismasi.com/ internet sitelerinde yer aldığı belirtilmektedir. (526)