4.Uluslararası Gemlik Zeytini Festivalimiz Başarı İle Tamamlandı

17 Eylül 2018

Gemlik Kaymakamlığı , Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi, Gemlik Ticaret Borsası , Gemlik Kent Konseyi, Gemlik Ziraat odası , Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası , Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Odamızın katkıları ile düzenlenen 4.Uluslararası Gemlik Zeytini Festivalimiz Başarı İle Tamamlandı.

Festival, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile kortej yürüyüşümüz ile start aldı. Yürüyüşe; Bursa Milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Kaymakamımız Gürbüz Karakuş,  Oda Yönetim Kurulumuz ve Meclis üyelerimiz, bölge oda ve borsalarımızın başkanları, genel sekreterleri, STK temsilcileri ve Gemlik Halkı iştirak ettiler.

Yürüyüşün ardından festivalin açılışı Sayın Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasında halka seslenen Hisarcıklıoğlu; " Gemlik körfezin içinde adeta aldın bir gerdanlık. Dünyaca ünlü zeytini ile ekonomiye katkılar sunmaktadır. 13 milyar dolar ihracat hacmi ile Gemlik büyük bir değer. Festivalin icra aşamasında birlik ve beraberliğin ne kadar etkili olduğuna şahit olduk. Belediyemiz, Kaymakamlığımız , Odamız , Borsamız, STK'larımız hep birlikte bir araya gelmiş ve bu güzel organizasyonu hayata geçirmişler. İşte bu birlik beraberlik en çok ihtiyacımız olan şeydir. Bizler de TOBB olarak Gemlik Zeytini için her türlü desteği vermeye hazırız. Odamızla , Borsamızla görüşme halindeyiz. Zeyrin araştırma laboratuvarının yapılması için destek vereceğiz. " dedi.

Sayın Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir'de halka seslendi. Konuşmasında ; " Sayın; bakanım , sayın valim, sayın kaymakamım, sayın milletvekillerim , Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanım belediye başkanım, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, değerli basın mensupları ve sevgili Gemlik halkı, 4. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivalimize hepiniz hoşgeldiniz.

Tarih boyunca zeytin yetiştiriciliğinin ilk insanlarla birlikte başladığı söylenmektedir ve “zeytin bütün ağaçların ilkidir” denilmektedir.Dört büyük kitapta zeytin ağacı; barışın , kutsallığın, bolluğun, bereketin , adaletin, sağlığın, kısaca insanlık için en önemli erdem ve değerlerin sembolüdür. İşte bu kadim meyve asırlardır bu topraklarda yetişmektedir. Halkımızın temel geçim kaynağıdır. Bölge ve ülke ekonomisine sayısız katkılar sunmaktadır. Dünyanın en kaliteli sofralık zeytinleri , zeytinin başkenti Gemlik’te yetişmektedir.

Gemlik zeytini zamanla kendi değerini, kendi markasını yaratmıştır. Bu gün milyonlarca lira harcasak bile bu marka değerini kazanamayız. O yüzden bu değere sahip çıkmalı ,  bu güzel nimeti ebediyen korumalı ve marka değerini birlikte daha yukarılara taşımalıyız.

Bunların yanında Gemlik, diğer ekonomik dinamikleri ile de göz doldurmaktadır. Ülkemizin büyük sanayi tesisleri, işlem hacmi bakımında Türkiye’de ilk beşe girmiş ve dünyaca bilinen şirketleri bünyesinde barındıran serbest bölgesi, dünya ile rekabet edebilecek limanları ile ülke ekonomimizde çok önemli bir yere sahiptir. 13 milyar dolar ihracat hacmi ile gümrükler sıralamasında Türkiye ikincisidir. Bursa’mızın dünyaya açılan kapısıdır.

Zeytin festivalimizin hazırlık aşamasından bu güne çok emek harcandı. Bu noktada desteğini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına , stk’larımıza ve onların temsilcilerine, tüm emekçi kardeşlerimize ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Gemlik halkına gönülden teşekkür ederim. Festivalimizin hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi. Festival açılışının ardından hep birlikte akşam yemeğine katılım sağlandı.

Festivalin 2. günü Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanımızda Gemlik Ticaret Borsası ile birlikte organize ettiğimiz En Uzun Zeytinli Kahvaltı organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Gemlik halkının yoğun katılımı ile gerçekleşene kahvaltımıza ilgi büyüktü. Kahvaltı sırasında Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Paşa Ağdemir, Meclis Başkanımız Hasan Yıldırım Gemlik Zeytini hakkında basına demeçlerde bulundular.